Meer over mij, Elles

Coach | Trainer | GZ-Psycholoog | Orthopedagoog | EMDR-Therapeut

Even kennismaken

Ik heet Elles Boudewijns-Peeters, ben opgeleid tot GZ-Psycholoog, Orthopedagoog, EMDR-therapeut en Gedragsdeskundige. Ik werk als coach en trainer. En als therapeut in mijn praktijk De Geluksboom in Dongen. Maar het is natuurlijk veel belangrijker om te weten wie ik als persoon ben. Dat lees je hier.

Je eigen keuzes durven maken!
Al op jonge leeftijd werd mij duidelijk dat het leven kostbaar is. Een aantal maal gebeurde er iets dat zo ingrijpend was, dat daardoor ineens mijn hele leven veranderde, bijvoorbeeld toen er iemand in mijn familie ernstig ziek werd.

Voor mij werd duidelijk: In het leven moet je dingen doen die je echt leuk vindt, waar je van kan genieten en die je gelukkig maken. Vertrouw op jezelf en maak je eigen keuzes!

En zo leef ik nog steeds. Ik maak bewuste keuzes over wat ik wel en niet wil. Ook als die keuze afwijkt van wat gangbaar is in de maatschappij of wat anderen zouden doen.

Vaak is mijn droom of verlangen nog wat vaag en niet helemaal duidelijk. Maar ook dan ga ik stappen zetten om dat ooit realiteit te kunnen laten worden. Soms doe ik dat door in het diepe te springen, bijvoorbeeld toen ik in 2013 ontslag nam om mijn eigen praktijk te starten.

Maar meestal doe ik dat met het zetten van vele kleine stapjes in de richting van mijn verlangen. Met elke keuze die ik maak en elke stap die ik neem, wordt mijn droom meer helder en concreet.

 

Vertrouwen
Ik geloof dat vertrouwen, liefde en veiligheid de belangrijkste basis in je leven zijn, van waaruit je zelfvertrouwen krijgt en leert om je eigen keuzes te maken. Ik voel een basisvertrouwen in mezelf: ik ben goed zoals ik ben, want iedereen is goed zoals hij/zij is. Er gebeuren soms heftige dingen in de wereld en in je leven, maar ik ga er vanuit dat ik dat wel aan kan. Dit gevoel van vertrouwen gun ik anderen ook.

Geluk
Geluk boeit me: waarom is de ene persoon gelukkig en de ander niet? Wat is geluk? Hoe kan je dat geluk beïnvloeden en veranderen? Vanuit mijn opleiding en werkervaring weet ik dat de manier waarop je in het leven staat, bijdraagt aan je geluksgevoel. Het is mogelijk om je mindset te veranderen. Om je echt gelukkiger te voelen.

Veel psychologie- en coachtechnieken die ik geleerd heb, heb ik ook toegepast in mijn eigen leven. Daardoor ben ik veel optimistischer geworden. Het betekent niet dat ik geen last kan hebben van belemmeringen. Maar als ik die ervaar, geef ik ze de ruimte en ruim ik ze op.

Dit zeggen anderen over mij…

→ Rustig & toegankelijk

→ Positief & betrouwbaar

→ Energiek & enthousiast

→ Inspirerend & een dromer

Opleidingen en werkervaring

Sommige mensen weten al op heel jonge leeftijd wat hun passie is en welk beroep ze later willen gaan doen. Ik wist dat niet en had geen idee wat ik wilde gaan doen. Na de MAVO, HAVO en het VWO wist ik nog niet wat ik wilde worden. Ik besloot aan de Universiteit een algemene studie te kiezen en ging gedragswetenschappen studeren. Vijf jaar later had ik twee specialisaties gedaan en studeerde af als orthopedagogoog (opvoedkundige voor kinderen met een specifieke opvoedingsvraag).

Na mijn studie, ging ik samen met mijn vriend (nu mijn man) een jaar op reis. Toen ik terug kwam, ben ik in de Specialistische GGZ gaan werken. Na enkele jaren heb ik de twee-jarige opleiding tot GZ-Psycholoog gedaan en mijn BIG-registratie gehaald. Daarna volgden enkele vervolgopleidingen, zoals de opleiding tot EMDR-therapeut.

Inmiddels werk ik ruim 20 jaar als gedragsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg. Jarenlang heb ik bij verschillende instellingen voor Specialistische GGZ en Basis GGZ gewerkt. Met baby’s, peuters, kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende problemen en stoornissen, zoals gedragsstoornissen, angsten, depressie, trauma, autisme of ADHD.

Hoewel ik mijn studie en werk erg leuk vond, was het niet echt mijn passie. Ik was nog steeds zoekende naar wat ik echt graag zou willen. Ik twijfelde zelfs of het misschien beter was om me om te scholen naar een heel ander beroep.

In 2014 starte ik mijn psychologiepraktijk De Geluksboom. Ik kreeg veel verwijzingen vanuit de huisartspraktijken voor psychologie-trajecten gericht op het verminderen van klachten. In de jaren die volgenden heb ik vele duizenden uren therapie- en coachsessies gedaan met jonge kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen. Ik vond dit geweldig om te doen.

Eindelijk voelde ik: ik heb mijn passie gevonden! Mensen helpen groeien in hun ontwikkeling en samen op weg gaan naar meer geluk!

In 2019 ontstond een nieuwe verlangen: ik wil mijn kennis en ervaring omzetten in laagdrempelige, toegankelijke online zelfhulp. Ik gun het iedereen om de tools en technieken in handen te hebben om jezelf te kunnen helpen. Letterlijk in je handen: op je smartphone begeleide zelfhulp krijgen van mij!

Registraties
Drs. E. Boudewijns-Peeters

AGB-Praktijkcode: 94060626

AGB-Zorgverlenerscode: 94008426

BIG-registratienummer: 89909151625 (GZ-Psycholoog)

NVGzP (Nederlandse Vereniging voor GZ-Psychologen): 2479

VEN (Vereniging EMDR Nederland): lidnummer 32200 (EMDR-Therapeut-VEN)

Genieten van het leven! Je leven zodanig invullen dat je er gelukkig van wordt. Dat willen we graag allemaal.

Mijn methode

In de afgelopen jaren heb ik een eigen unieke methode ontwikkeld gebaseerd op de jarenlange ervaringen in 1 op 1 trajecten en groepstrajecten. Deze methode heb ik omgezet naar een online transformatie programma.

Vaak zijn er een aantal levensgebeurtenissen of negatieve overtuigingen die je bewust/onbewust stress opleveren en je ontwikkeling belemmeren. Ik help om die ervaringen en overtuigingen op te ruimen, zodat er daarna ruimte ontstaat om aan de slag te gaan met je wensen en verlangens.

De insteek en aanpak in individuele sessies is volledig op maat en bij iedereen verschillend.
Ik richt me op datgene waar jij behoefte aan hebt en sluit aan bij jouw ontwikkelvraag. We kijken naar je dromen en verlangens, maar ik help je eerst om onderliggende blokkades aan te pakken. Door mijn kennis en ervaring heb ik snel in de gaten wat de kern hiervan is.

Therapievormen die mij inspireren

 • Acceptance and Commitment Therapy. Je leert op een flexibele manier om te gaan met tegenslagen en te investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt.
 • Cognitieve Gedragstherapie. Je leert om anders te denken, anders te doen en je anders te voelen.
 • EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprosssing). Technieken om vervelende herinneringen los te laten, bijvoorbeeld aan een trauma of vervelende herinneringen gekoppeld aan een negatief zelfbeeld. Ik ben erg enthousiast over EMDR en zet bijna altijd EMDR-technieken in. Daarmee help ik jou om je negatieve gevoel te veranderen. Het geeft positieve veranderingen in hele korte tijd.
 • EMDR 2.0 (nieuwe EMDR-technieken) waardoor het opruimen/loslaten nog sneller gaat.

 

 • EMDR-online, via beeldbellen. Online EMDR is even effectief als een EMDR-sessie bij een psycholoog in de kamer. Ook als je niet zo handig bent met de techniek van internet en beeldbellen, lukt dit prima.
 • Mindfullness. Je leert om je aandacht te richten op het hier en nu.
 • Oplossingsgerichte Therapie. Je leert om je niet zo te richten op problemen maar op mogelijke oplossingen. Op dat wat je wél wil in plaats van wat je niet wil.
 • Positieve Psychologie. Je leert over de mogelijkheden om een plezierig, zinvol en betrokken leven te leiden. En je leert beter omgaan met negatieve emoties en moeilijke omstandigheden.
 • Systeemtherapie. Je krijgt inzicht in communicatie binnen relaties. Je leert verschillende vaardigheden en technieken om de communicatie met je partner of familieleden te verbeteren.

  Stel me gerust een vraag.

  Nieuw veld

  © Elles Boudewijns 2023