⬆️

EVEN KENNISMAKEN

Mijn naam is Elles Boudewijns-Peeters. Ik werk als coach en trainer. En als therapeut in mijn praktijk De Geluksboom in Dongen. Ik ben opgeleid tot GZ-Psycholoog, Orthopedagoog, EMDR-therapeut en Gedragsdeskundige. Maar het is natuurlijk veel belangrijker om te weten wie ik als persoon ben en waarom ik jou kan helpen. Dat lees je hier.

EVEN KENNISMAKEN

Mijn naam is Elles Boudewijns-Peeters. Ik werk als coach en trainer. En als therapeut in mijn praktijk De Geluksboom in Dongen. Ik ben opgeleid tot GZ-Psycholoog, Orthopedagoog, EMDR-therapeut en Gedragsdeskundige. Maar het is natuurlijk veel belangrijker om te weten wie ik als persoon ben. Dat lees je hier.

ZO STA IK IN HET LEVEN:

JE EIGEN KEUZES DURVEN MAKEN

Al op jonge leeftijd werd mij duidelijk dat het leven kostbaar is. Een aantal maal gebeurde er iets dat zo ingrijpend was, dat daardoor ineens mijn hele leven veranderde, bijvoorbeeld toen er iemand in mijn familie ernstig ziek werd.
Voor mij werd duidelijk: In het leven moet je dingen doen die je echt leuk vindt, waar je van kan genieten en die je gelukkig maken. Vertrouw op jezelf en maak je eigen keuzes!

En zo leef ik nog steeds. Ik maak bewuste keuzes over wat ik wel en niet wil. Ook als die keuze afwijkt van wat gangbaar is in de maatschappij of wat anderen zouden doen.

IN KLEINE STAPPEN VOORUIT

Als een droom of verlangen nog niet helemaal duidelijk is, zet ik toch stappen en laat ik het pad ontvouwen. Soms doe ik dat door in het diepe te springen, bijvoorbeeld toen ik in 2013 ontslag nam om mijn eigen praktijk te starten. Maar meestal doe ik dat met het zetten van vele kleine stapjes in de richting van mijn verlangen. Ik zet daarbij veel technieken in die mij daarbij helpen. Met elke keuze die ik maak en elke stap die ik neem, wordt mijn droom meer helder en concreet.

VERTROUWEN

Ik geloof dat vertrouwen, liefde en veiligheid de belangrijkste basis in je leven zijn, van waaruit je zelfvertrouwen krijgt en leert om je eigen keuzes te maken. Ik voel een basisvertrouwen in mezelf: ik ben goed zoals ik ben, want iedereen is goed zoals hij/zij is. Er gebeuren soms heftige dingen in de wereld en in je leven, maar ik ga er vanuit dat ik dat wel aan kan.

Dit oergevoel van vertrouwen in jezelf gun ik iedereen!

GELUK

Geluk boeit me: waarom is de ene persoon gelukkig en de ander niet? Wat is geluk? Hoe kan je dat geluk beïnvloeden en veranderen? Vanuit mijn opleiding en werkervaring weet ik dat de manier waarop je in het leven staat, bijdraagt aan je geluksgevoel. Het is mogelijk om je mindset te veranderen. Om je echt gelukkiger te voelen.

Veel psychologie- en coachtechnieken die ik geleerd heb, heb ik ook toegepast in mijn eigen leven. Daardoor ben ik veel optimistischer geworden. Het betekent niet dat ik geen last kan hebben van belemmeringen. Maar als ik die ervaar, geef ik ze de ruimte en ruim ik ze op.

 

Elles Boudewijn methode

MIJN METHODE

In de afgelopen jaren heb ik een eigen unieke methode ontwikkeld gebaseerd op de jarenlange ervaringen in 1 op 1 trajecten; (online) groepstrajecten en zelfhulp-methoden.

Mijn aanpak helpt mensen om op korte termijn, negatieve gedachten, vervelende herinneringen en ongewenste gedragspatronen te overwinnen en veranderen. Met krachtige oefeningen zet ik verandering van binnenuit in gang. Eindeloos analyseren is niet nodig.

Deze methode focust op de kern van het probleem in plaats van symptoombestrijding. Dit leidt tot snelle en merkbare veranderingen op zowel bewust als onbewust niveau.

De resultaten zijn heel groots: meer innerlijke rust, meer geluksgevoelens en een betere omgang met stress en uitdagingen. Mijn methode, verrijkt met mijn expertise als GZ-Psycholoog en unieke oefeningen, bevordert een diepgaande persoonlijke transformatie, waarbij zelfvertrouwen groeit en nieuwe mogelijkheden ontstaan.

KIJK OF IK JE KAN HELPEN
Dit zeggen anderen over mij:

 

Rustig & Toegankelijk

Positief & Betrouwbaar

Enthousiast & Inspirerend

OPLEIDINGEN EN WERKERVARING

Sommige mensen weten al op heel jonge leeftijd wat hun passie is en welk beroep ze later willen gaan doen. Ik wist dat niet en had geen idee wat ik wilde gaan doen. Na de MAVO, HAVO en het VWO wist ik nog niet wat ik wilde worden. Ik besloot aan de Universiteit een algemene studie te kiezen en ging gedragswetenschappen studeren. Vijf jaar later had ik twee specialisaties gedaan en studeerde af als Orthopedagoog (opvoedkundige voor kinderen met een specifieke opvoedingsvraag) en werd mijn titel: Drs. Elles Peeters. 

Na mijn studie, ging ik samen met mijn vriend (nu mijn man) een jaar op reis. Toen ik terug kwam, ben ik in de Specialistische GGZ gaan werken. Na enkele jaren heb ik de twee-jarige opleiding tot GZ-Psycholoog gedaan en mijn BIG-registratie gehaald (BIG-registratienummer: 89909151625). Daarna volgden enkele vervolgopleidingen, zoals de opleiding tot EMDR-therapeut. Ruim 23 jaar werk ik als gedragsdeskundige.

Jarenlang heb ik bij verschillende instellingen voor Specialistische GGZ en Basis GGZ gewerkt. Met baby’s, peuters, kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende problemen en stoornissen, zoals gedragsstoornissen, angsten, depressie, trauma, autisme of ADHD.

Hoewel ik mijn studie en werk erg leuk vond, was het niet echt mijn passie. Ik was nog steeds zoekende naar wat ik echt graag zou willen. Ik twijfelde zelfs of het misschien beter was om me om te scholen naar een heel ander beroep.

In 2014 starte ik mijn psychologiepraktijk De Geluksboom. Ik kreeg veel verwijzingen vanuit de huisartspraktijken voor psychologie-trajecten gericht op het verminderen van klachten. In de jaren die volgenden heb ik vele duizenden uren therapie- en coachsessies gedaan met jonge kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen. Ik vond dit geweldig om te doen.

Eindelijk voelde ik: ik heb mijn passie gevonden! Mensen helpen groeien in hun ontwikkeling en samen op weg gaan naar meer geluk!

In 2019 ontstond een nieuwe verlangen: ik wil mijn kennis en ervaring omzetten in laagdrempelige, toegankelijke online zelfhulp. Ik gun het iedereen om de tools en technieken in handen te hebben om jezelf te kunnen helpen.

Letterlijk in je handen: op je smartphone begeleide zelfhulp krijgen van mij!

Genieten van het leven!

Je leven zodanig invullen dat jij er gelukkig van wordt.

Dat gun ik iedereen!

 

KIJK HOE IK JE DAARMEE KAN HELPEN

INSPIRATIE

Inhoudelijk laat ik me als coach en psycholoog inspireren door verschillende wetenschappelijk onderbouwde psychologische stromingen. Met name EMDR en andere krachtig transformatie-technieken zet ik veelvuldig in als effectieve behandelmethode. Dit zijn geweldige methodieken om iets ‘los te laten’.

Persoonlijk sta ik erg open voor invalshoeken die niet onder de reguliere psychologische therapieën vallen, zoals positieve gezondheid, leefstijlverandering, spiritualiteit (zoals de wet van de aantrekkingskracht), de kracht van visualiseren, hypnotherapie, een positieve mindset, Human-Design, life-design en het leren om stappen te zetten om je dromen te realiseren. Ik doe dit met een kritische, nuchtere blik: ik wil zelf eerst ervaren dat iets effect heeft, pas dan ben ik overtuigd genoeg om dit bij anderen toe te passen. Ik ben wetenschappelijk opgeleid en wil daarom ook graag weten hoe dingen werken of verklaard worden.

Ik ben op de hoogte van de recente psychologische protocollen, landelijke richtlijnen en wetenschappelijke onderbouwingen van methodieken. Ik durf daar ook vanaf te wijken en mijn intuïtie te volgen als dat nodig is.

Al deze kennis en inzichten hebben mij persoonlijk in de afgelopen jaren enorm geholpen. In kleine stappen, ben ik mijn leven steeds meer in gaan vullen op een manier die helemaal bij mij past, zoals ik het graag wil. Dit gun ik jou ook.

 

 

KRACHTIGE METHODIEKEN

die mij hebben geïnspireerd en die terugkomen in mijn trainingen, trajecten en zelfhulp:

Acceptance and Commitment Therapy. Je leert op een flexibele manier om te gaan met tegenslagen en te investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt.

Cognitieve Gedragstherapie. Je leert om anders te denken, anders te doen en je anders te voelen.

EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprosssing). Krachtige transformatie technieken om vervelende herinneringen los te laten en negatieve patronen te doorbreken. Ik ben erg enthousiast over EMDR-technieken. Dit is de basis van mijn methode. Het geeft blijvende positieve veranderingen in hele korte tijd.

Mindfullness. Je leert om je aandacht te richten op het hier en nu.

Oplossingsgerichte Therapie. Je leert om je niet zo te richten op problemen maar op mogelijke oplossingen. Op dat wat je wél wil in plaats van wat je niet wil.

Positieve Psychologie. Je leert over de mogelijkheden om een plezierig, zinvol en betrokken leven te leiden. En je leert beter omgaan met negatieve emoties en moeilijke omstandigheden.

Systeemtherapie. Je krijgt inzicht in communicatie binnen relaties. Je leert verschillende vaardigheden en technieken om de communicatie met je partner of familieleden te verbeteren.

Elles Boudewijns

Stel me gerust een vraag

 

Elles Boudewijns hulp
IK BEN OOK BENIEUWD NAAR JOU...

Je weet nu heel veel over mij. Ik ben ook benieuwd naar jou.

Laat mij je helpen om veel meer ontspanning en geluk te ervaren in je leven.

Vul bovenstaand formulier in om even kennis te maken. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt en of ik jou daarbij kan helpen. 

 

Belangrijkste registraties/lidmaatschappen
Elles Boudewijns-Peeters, MSc

BIG-registratienummer: 89909151625 (GZ-Psycholoog)

VEN (Vereniging EMDR Nederland) (EMDR-Therapeut-VEN)

NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen)

VvAA (Vereniging van Arts en Auto)