Elles Boudewijns

Coaching voor mentale gezondheid, persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Mentale boost!

1 dag/dagdeel 1:1 coaching

Wil je in korte tijd een flinke sprong maken in je persoonlijke groei, werkplezier of levensgeluk? Samen gaan we zorgen dat jij een mentale boost krijgt!

Wil jij …

✔️  Stoppen met nadenken en piekeren. Al die belemmerende gedachten en overtuigingen loslaten.

✔️  Meer genieten en positiever denken. Zo kun je meer genieten van wat het leven je brengt.

✔️  Het leven gaan ‘beleven’ in plaats van er alleen maar over na te denken. Ultiem genieten!

✔️  Ontdekken wat je écht leuk vindt en hoe je vervolgens je hart kunt volgen.

✔️  Stappen zetten die positief zijn voor jou, je werk, maar ook voor je kinderen en je eventuele partner.

Na onze Mentale boost dag:

✔️  Merk je dat het rustiger en lichter in je hoofd is. 

✔️  Merk je dat je minder last hebt van belemmeringen. 

✔️  Nemen stressgevoelens en angsten af. Zelfs als die al jarenlang in je lijf vastgezeten hebben,

✔️ Je zorgelozer in het leven staat en minder nadenkt/piekert minder.

✔️  Je kunt makkelijker relativeren, positief denken. Je bent veerkrachtiger en denkt positiever over jezelf.

✔️  Je kan makkelijker genieten en bent tevredener over jezelf. Je bent je bewuster van de dingen die je wil doen en bereiken in je leven. En welke stappen je daarvoor wil gaan zetten.

In een dag/dagdeel help ik jou van (onbewuste) belemmeringen af, zodat je leven een boost krijgt. En dat maakt ruimte om als persoon verder te groeien.

Wat houdt de Mentale Boost dag in?

Hele dag

mega grote sprong vooruit in persoonlijke groei

✔️  Vrijblijvend kennismakingsgesprek

✔️ Hele dag 1 :1 VIP-coaching. In overleg spreken we de locatie. Ik regel dan een coach-/trainingslocatie met een prettige, warme sfeer, inclusief lunch.

✔️  Tijdens deze dag gaan we aan de slag om jouw patronen op te sporen, je belemmeringen op te ruimen en zo jouw leven een boost te geven, zodanig dat je ook echt voelt dat je ballast hebt losgelaten.

✔️  Het wordt een afwisselende dag, waarbij ik verschillende technieken inzet, bijvoorbeeld een loslaatsessie. Ook gaan we wandelen en actief aan de slag.

✔️  Na onze Boost dag, bied ik je support (4 weken) via mail, telefoon, whatsapp. Je mag altijd contact opnemen voor vragen.

✔️  Zelfhulp-oefeningen (je krijgt een aantal audio’s met krachtige los-laat-oefeningen mee).

✔️  Veranderplan (je krijgt een persoonlijk online-magazine om je persoonlijke veranderingen in bij te houden).

✔️  Telefonische coachcall na 4 weken: we bespreken welke veranderingen je merkt en met welke acties je de komende tijd aan de slag gaat.

→ TARIEF | Je investeert € 899 excl. 21% btw

Laat oude ballast los en er ontstaat meer rust en ruimte voor tevredenheid en geluk, in je hoofd en lijf. Vanuit een positieve flow gaat het daarna als vanzelf veel beter met je.

Hoe ervaren anderen een traject?

* In verband met privacy zijn de namen onder sommige reviews fictief.

“Mijn leven is veranderd. Ik ben veel minder onzeker. Ik merk nog iedere dag dat er heel veel veranderd is en ik veel meer mezelf ben geworden. Daar ben ik erg blij mee en je heel dankbaar voor.

Ik heb minder last van spanningen bij nieuwe dingen starten. Als er spanning is, dan is dat niet erg. Het hoort erbij en zakt zo weer. Hierdoor durf ik veel meer stappen te zetten om mijn leven te veranderen. Zo heb ik gesolliciteerd (iets wat ik voorheen doodeng vond) en een toffe nieuwe baan gevonden.

Ik merk dat ik me over veel minder dingen druk maak dan vroeger. En dat is echt heel fijn om relaxter in het leven te staan”.

– Marieke *

“Ik zat niet helemaal lekker in mijn vel. Ik kon erg verdrietig zijn, soms een licht paniekgevoel ervaren en ik reageerde soms bozig op mensen die dicht bij me stonden en die ik liefhad. Dat vond ik helemaal niet fijn. En ik wist niet goed waar dat vandaan kwam.

Ik hoopte door dit traject aan te gaan mezelf beter te gaan voelen, meer rust te ervaren en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Ik heb het traject als zeer prettig ervaren. Elles is een fijn en rustig persoon waarbij ik mij op mijn gemak voelde. Ze heeft kennis van zaken en kan goed dingen uitleggen en verduidelijken. En ze kan je dingen anders laten inzien. Ze doet dit ook vanuit haar eigen ervaringen en voorbeelden en dat maakt dat ze dicht bij je staat.

Er is voor mij duidelijk geworden dat heftige gebeurtenissen/trauma’tjes onbewust zich opstapelen en ‘zwaarder’ gaan wegen en dat ik daardoor soms bozig en verdrietig was.

Ik ben me lichter gaan voelen, minder zwaar in mijn hoofd. Hierna zat ik beter in mijn vel en mijn zelfvertrouwen nam toe. Na het traject voelde ik me sterker en weet ik dat ik het weer zelf kan.” 

– Susan

Veel gestelde vragen aan mij:

Hoe verloopt een mentale boost dag en een loslaatsessie?

Tijdens het Mentale Boost dag zet ik verschillende psychologische- en coach-technieken in, gebaseerd op mijn jarenlange ervaring met honderden individuele clienten.

Samen onderzoeken we wat jou belemmert. Hoe die belemmeringen ontstaan zijn en wat de impact op jouw leven is. We bepalen samen wat opgeruimd/loslaten moet/mag worden.

Tijdens de loslaatsessie komen, met name EMDR-technieken komen aan bod.

Hoe het proces ook verloopt, alles is goed. Je moet het gewoon maar laten gebeuren, zoals het gaat. Ik begeleid je en stuur het proces als dat nodig is.

Bij welke levensgebeurtenissen kan een loslaatsessie helpend zijn?

Bij de volgende levensgebeurtenissen kan het helpend zijn om 1 of 2 opruimsessies te plannen (Let op: ook je getuige bent geweest ergens van, dan kan een opruimsessie helpend zijn)

 • Heftige of complexe bevalling
 • Verlieservaringen (bijvoorbeeld een geliefde of je ouders)
 • Pestervaringen in je jeugd of op latere leeftijd
 • Buitengesloten worden
 • Een vervelend gesprek op je werk
 • Verlies van een baan
 • Arbeidsconflict
 • Verlies van autonomie
 • Een mislukking
 • Faalangst- of faalervaringen
 • Bedrogen of verlaten worden binnen een vriendschap of liefdesrelatie
 • Verdrietige gebeurtenissen
 • Iemand plotseling verliezen
 • Nachtmerries
 • Enge scene van een film zien
 • Ziekenhuisopname
 • Verhuizen of het verlies van vriendschappen
 • Een breuk binnen de familie, met broers of zussen
 • Heimwee
 • Gebeurtenissen waarvoor je je schaamt
 • Abortus of een miskraam
 • Verraad of hulpeloosheid
 • Ongeluk of verwonding
 • Ernstige ziekte
 • Brand
 • Natuurramp
Wat gebeurt er als je iets ingrijpends meemaakt?

Als je iets ingrijpends meemaakt in je leven, dan sla je die herinnering op in je brein en in je lijf. Alles wat je ziet, voelt, denkt, hoort, ruikt, proeft wordt opgeslagen in je hoofd, je lijf en je zenuwstelstel.

In het begin denk je vaak terug aan de gebeurtenis, maar na verloop van tijd wordt dit meestal minder. Het raakt beter opgeruimd in je hoofd. Dit hoort bij het normale verwerkingsproces.

Als dit verwerkingsproces stroef verloopt, dan kunnen klachten ontstaan. Van deze klachten kun je last hebben. Ook je omgeving kan er last van hebben als jij niet lekker in je vel zit.

Praten over ingrijpende gebeurtenissen of angsten helpt niet genoeg, want je gevoel blijft hetzelfde. Wat je nodig hebt is dat dit onderliggende gevoel “opgeruimd” wordt in je lijf en in je hoofd. Er zijn allerlei krachtige methodieken die je helpen om ‘los te laten’. Die pas ik toe in een opruimsessie. EMDR is een van de krachtige methodieken die ik veel inzet, maar niet de enige methode.

Welke resultaten kun je van een Mentale Boost dag verwachten?

Aan het eind van de Mentale Boost dag, kun je misschien moe zijn, Je zal snel de effecten merken.

Je belemmeringen zullen verminderd zijn. Bijvoorbeeld doordat je positiever over jezelf denkt. Of doordat herinneringen aan een vervelende gebeurtenis, opgeruimd zijn. Je kunt het je nog wel herinneren, maar het raakt je emotioneel niet meer zo veel. En je denkt er niet zo veel meer aan. Je hebt het losgelaten.

Veel mensen geven aan dat er daardoor een last van hun schouders afgevallen is, alsof het wat rustiger en lichter in hun hoofd is.

Stressgevoelens en angsten, die soms jarenlang in je lijf vastgezeten hebben, nemen af of verdwijnen helemaal. Een vol hoofd/piekeren neemt af en je kunt beter slapen. Je kunt makkelijker relativeren, positief denken en beter omgaan met tegenslag. Je wordt veerkrachtiger en gaat positiever over jezelf denken.

Je kan makkelijker genieten en bent tevredener over jezelf. Je bent je bewuster van de dingen die je wil doen en bereiken in je leven. En welke stappen je daarvoor wil gaan zetten, om levenslang steeds te blijven groeien naar nog meer geluk.

Veel mensen geven aan dat hun leven veranderd is. En dat door de mentale boost in 1 dag!

Veelgestelde vragen over vergoedingen

Wordt dit coachtraject vergoed door de zorgverzekering?

Dit traject is een coachingstraject, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Coaching door een GZ-psycholoog word niet vergoed door de zorgverzekering.

Veel mensen die ik help, kiezen er bewust voor om een traject zelf (of via hun werkgever) te betalen en niet via de zorgverzekering.

Veelgenoemde redenen om dit te doen:

 • Ik wil niet dat mijn psychische klacht en het verloop van de hulp bij mijn huisartspraktijk in mijn medisch dossier komt. Toelichting: de huisarts maakt aantekeningen van de gesprekken in je medisch dossier.
 • De wachttijden voor hulp die vergoed wordt, zijn vaak lang. Ik wil niet zo lang wachten, ik wil meteen hulp. Toelichting: de wachttijden in de Basis GGZ zijn vaak 2 tot 4 maanden.
 • Ik wil helemaal zelf mijn psycholoog en het programma kunnen kiezen. Toelichting: bij sommige zorgpolissen mag je niet zelf kiezen naar welke psycholoog je gaat. Ook zijn er regels over de psychologische methodes die een psycholoog wel/niet mag toepassen.
 • Ik ben verder gezond en heb weinig zorgkosten. Als ik naar een psycholoog ga, telt dit mee voor mijn eigen risico van € 385. Het is net zo makkelijk om geen vergoeding te vragen en alles zelf te betalen. Toelichting: ga je naar een psycholoog, dan ben je je eigen risico kwijt. Afhankelijk van jouw verzekering krijg je een deel of het volledige bedrag van de behandeling vergoed. Soms is het financieel gunstiger om zelf te betalen.
 • Ik wil geen verwijsbrief halen bij de huisarts, zo ernstig zijn mijn klachten niet. Toelichting: je hebt alleen recht op vergoeding als je een verwijsbrief van de huisarts hebt.
 • Ik wil niet dat er een psychiatrische diagnose, vanuit de DSM-5 wordt vastgesteld. Toelichting: De DSM-5 is het handboek met psychiatrische classificaties van diagnoses. Je hebt alleen recht op vergoeding als er sprake is van een (vermoeden van een) DSM-5 classificatie.
 • Ik denk niet dat er sprake is van een dergelijke (zware) DSM-5 diagnose, daarvoor zijn mijn klachten te licht. Toelichting: als tijdens de intake blijkt dat je klachten te licht zijn om een DSM-5 classificatie vast te stellen, heb je geen recht op vergoeding.
 • Ik heb last van een psychische klacht die uitgesloten is van vergoeding. Toelichting: de NzA heeft bepaald dat er een aantal problemen en klachten niet onder de Basis GGZ vallen en uitgesloten zijn voor vergoeding, zoals bijvoorbeeld aanpassingsproblemen, relatieproblemen, fobieën, werk-gerelateerde problemen, zoals stress en burn-out. Behandeling van deze klachten wordt dus niet vergoed vanuit de Basis GGZ.
 • Ik ben bij een praktijk op intake geweest, maar ik voelde me helemaal niet gehoord. De intaker stelde alleen maar vragen om uit te zoeken welke diagnose ik had. Er werd weinig aandacht gegeven aan mijn hulpvraag en wat ik wilde bereiken in het traject. Ik betaal liever zelf, zodat we echt aan de slag kunnen met mijn hulpvraag. Toelichting: tijdens de intake in de Basis GGZ moet bepaald worden of er wel/geen DSM-5 diagnose vastgesteld kan worden, om te beslissen of de hulp wel/niet vergoed wordt. Sommige mensen hebben het gevoel dat het intakegesprek in de Basis GGZ vooral gaat over de vraag “Welk etiketje kan ik opplakken bij deze persoon?”. Ze vinden dat niet prettig.
Mogelijkheden voor (her-)registratie SKJ/scholing/supervisie/werkbegeleiding voor werknemers in de zorg

Werknemers in de zorg die een SKJ-registratie hebben, hebben een budget beschikbaar om hun registratie te behalen of om te voldoen aan de voorwaarden voor een herregistratie.

Mijn trajecten kunnen in dit kader ingezet worden als coaching/scholing/supervisie/werkbegeleiding.

Tips voor vergoeding door je werkgever

Sommige bedrijven bieden werknemers een scholingsbudget dat ingezet kan worden. Informeer op je werk naar de mogelijkheden.

Vraag of er een budget is voor persoonlijke ontwikkeling, coaching, persoonlijke groei, loopbaan oriëntatie, enz. Veel werkgevers zijn bereid om te investeren in jouw gezondheid, bijvoorbeeld ter preventie van ziekte. Soms wordt de mogelijkheid gegeven om een preventiebudget in te zetten. Ook in het kader van herstel na ziekte is vaak een budget beschikbaar.

Mogelijkheden voor belastingaftrek voor ZZP-ers en ondernemers

ZZP-ers kunnen scholingskosten aftrekken van de belasting. Als particulier kun je soms ook kosten die je maakt voor scholing aftrekken bij je belastingaangifte.

Contact

Crispijnhof 23, Dongen

0162 - 69 48 79
info@ellesboudewijns.nl

Meer informatie

Drs. E. Boudewijns-Peeters
BIG-registratie: 89909151625, KvK: 59560150

Praktijkinformatie
Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Disclaimer

Social media

Inspiratie