Elles Boudewijns

Coaching voor mentale gezondheid, persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Los laat sessie

Voor ruimte en rust in je hoofd en lijf

Wil jij ook weer zorgeloos en positief in het leven staan? Heb je behoefte om te praten of om een (ingrijpende) gebeurtenis in je leven een plek te geven?

Na een sessie

✔️  ben je meer tevreden met jezelf als persoon
✔️  sta je zorgelozer in het leven
✔️  kan je beter slapen en ben je minder bang
✔️  pieker je niet meer zoveel en kan je relativeren
✔️  is er een last van je schouders en rust in je hoofd

In een los laat sessie help ik jou van een (onbewuste) belemmering af, zodat je leven een boost krijgt. En dat maakt ruimte om als persoon verder te groeien.

Herken jij je in…

✔️  Lig je soms urenlang wakker en blijf je nadenken en piekeren?
✔️  Wil je werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ervaar je allerlei belemmeringen?
✔️  Is het altijd druk in je hoofd?
✔️  Voel je dagelijks een druk op je schouder en ben je daardoor prikkelbaar?

Wat houdt een los laat sessie in?

Kennismaking – 30 min

Tijdens een vrijblijvende telefonische kennismaking van 30 minuten staan we stil bij jouw veranderwens. Je verlangens. En bij datgene wat je groei in de weg staat. Wat wil je loslaten tijdens een loslaat-sessie?

Los laat sessie – 2 uur

In de los laat sessie van 2 uur – digitaal of in de praktijk in Dongen – gaan we aan de slag om je belemmeringen op te ruimen en jouw leven een boost te geven, zodanig dat je ook echt voelt dat je ballast hebt losgelaten. Heb je in de dagen erna nog vragen? Je mag me altijd mailen.

Coachcall – 30 min

2 / 3 weken na de loslaat-sessie plannen we een telefonische coachcall van 30 minuten. Welke veranderingen merk je? We bespreken met welke acties je de komende tijd aan de slag gaat en of je iets nodig hebt. 

Investeer in jezelf. Kies voor een los laat sessie!

Alle informatie op een rijtje

Hoe verloopt een los laat sessie?

Tijdens een los laat sessie zet ik verschillende psychologische- en coach-technieken in, gebaseerd op mijn jarenlange ervaring met traumabehandelingen. Met name EMDR-technieken komen aan bod.

Samen onderzoeken we wat jou belemmert. Hoe die belemmeringen ontstaan zijn en wat de impact op jouw leven is. We bepalen samen wat opgeruimd/loslaten moet/mag worden.

Hoe het proces ook verloopt, alles is goed. Je moet het gewoon maar laten gebeuren, zoals het gaat. Ik begeleid je en stuurt het proces als dat nodig is.

Bij welke levensgebeurtenissen kan een los laat sessie helpend zijn?

Bij de volgende levensgebeurtenissen kan het helpend zijn om 1 of 2 opruimsessies te plannen (Let op: ook je getuige bent geweest ergens van, dan kan een opruimsessie helpend zijn)

 • Heftige of complexe bevalling
 • Verlieservaringen (bijvoorbeeld een geliefde of je ouders)
 • Pestervaringen in je jeugd of op latere leeftijd
 • Buitengesloten worden
 • Een vervelend gesprek op je werk
 • Verlies van een baan
 • Arbeidsconflict
 • Verlies van autonomie
 • Een mislukking
 • Faalangst- of faalervaringen
 • Bedrogen of verlaten worden binnen een vriendschap of liefdesrelatie
 • Verdrietige gebeurtenissen
 • Iemand plotseling verliezen
 • Nachtmerries
 • Enge scene van een film zien
 • Ziekenhuisopname
 • Verhuizen of het verlies van vriendschappen
 • Een breuk binnen de familie, met broers of zussen
 • Heimwee
 • Gebeurtenissen waarvoor je je schaamt
 • Abortus of een miskraam
 • Verraad of hulpeloosheid
 • Ongeluk of verwonding
 • Ernstige ziekte
 • Brand
 • Natuurramp
Wat gebeurt er als je iets ingrijpends meemaakt?

Als je iets ingrijpends meemaakt in je leven, dan sla je die herinnering op in je brein en in je lijf. Alles wat je ziet, voelt, denkt, hoort, ruikt, proeft wordt opgeslagen in je hoofd, je lijf en je zenuwstelstel.

In het begin denk je vaak terug aan de gebeurtenis, maar na verloop van tijd wordt dit meestal minder. Het raakt beter opgeruimd in je hoofd. Dit hoort bij het normale verwerkingsproces.

Als dit verwerkingsproces stroef verloopt, dan kunnen klachten ontstaan. Van deze klachten kun je last hebben. Ook je omgeving kan er last van hebben als jij niet lekker in je vel zit.

Praten over ingrijpende gebeurtenissen of angsten helpt niet genoeg, want je gevoel blijft hetzelfde. Wat je nodig hebt is dat dit onderliggende gevoel “opgeruimd” wordt in je lijf en in je hoofd. Er zijn allerlei krachtige methodieken die je helpen om ‘los te laten’. Die pas ik toe in een opruimsessie. EMDR is een van de krachtige methodieken die ik veel inzet, maar niet de enige methode.

Hoeveel los laat sessies zijn er nodig?

Tijdens een los laat sessie ruim je een vervelende herinnering, gevoel of overtuiging op. Mijn ervaring is dat het meestal lukt om in één sessie één (reeks) gebeurtenis(-sen) of één belemmering helemaal/grotendeels op te ruimen. Soms kun je zelfs meerdere dingen loslaten in één sessie, bijvoorbeeld als de gebeurtenis nog niet zo lang geleden is. 

Het is heel belangrijk dat het proces niet ‘te’ snel gaat. Daarmee bedoel ik te zeggen dat er voldoende tijd moet zijn voor verwerking en het herstellen van je zelfbeeld.

Het gebeurt af en toe dat iemand een tweede loslaatsessie wenst, bijvoorbeeld als er nog meer dingen zijn die je wil loslaten. 

Welke resultaten kun je van een los laat sessie verwachten?

Na afronding van één of een aantal loslaat-sessie merk je dat de belemmering verminderd is. Dat herinneringen aan een vervelende gebeurtenis, opgeruimd zijn. Je kunt het je nog wel herinneren, maar het raakt je emotioneel niet meer zo veel. En je denkt er niet zo veel meer aan. Je hebt het losgelaten. Veel mensen geven aan dat er daardoor een last van hun schouders afgevallen is, alsof het wat rustiger en lichter in hun hoofd is.

Stressgevoelens en angsten, die soms jarenlang in je lijf vastgezeten hebben, nemen af of verdwijnen helemaal. Het piekeren neemt af en je kunt beter slapen. Je kunt makkelijker relativeren, positief denken en beter omgaan met tegenslag. Je wordt veerkrachtiger en gaat positiever over jezelf denken.

Je kan makkelijker genieten en bent tevredener over jezelf. Je bent je bewuster van de dingen die je wil doen en bereiken in je leven. En welke stappen je daarvoor wil gaan zetten, om levenslang steeds te blijven groeien naar nog meer geluk.

Veel mensen geven aan dat er een last van hun schouders afgevallen is, alsof het rustiger en lichter in hun hoofd is.

Wat zijn de kosten van een los laat sessie?

De investering om meer rust in je hoofd en lijf te krijgen bedraagt €299 excl. 21% BTW.
Dit is inclusief de coachcall achteraf. Support via mail. De kennismaking is gratis en vrijblijvend.

Wordt een coachtraject bij een GZ-Psycholoog vergoed door de zorgverzekering?

Dit traject is een coachingstraject, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Coaching door een GZ-psycholoog word niet vergoed door de zorgverzekering. 

Mogelijkheden voor (her-)registratie SKJ/scholing/supervisie/werkbegeleiding voor werknemers in de zorg

Werknemers in de zorg die een SKJ-registratie hebben, hebben een budget beschikbaar om hun registratie te behalen of om te voldoen aan de voorwaarden voor een herregistratie.

Mijn trajecten kunnen in dit kader ingezet worden als coaching/scholing/supervisie/werkbegeleiding.

Veelgenoemde redenen waarom mensen besluiten om een traject zelf te betalen

Mijn coachtrajecten worden niet vergoed. Veel mensen die ik help, kiezen er bewust voor om het traject zelf te betalen.

Veelgenoemde redenen om zelf te betalen zijn:

 • Ik wil niet dat mijn psychische klacht en het verloop van de hulp bij mijn huisartspraktijk in mijn medisch dossier komt. Toelichting: de huisarts maakt aantekeningen van de gesprekken in je medisch dossier.
 • De wachttijden voor hulp die vergoed wordt, zijn vaak lang. Ik wil niet zo lang wachten, ik wil meteen hulp. Toelichting: de wachttijden in de Basis GGZ zijn vaak 2 tot 4 maanden.
 • Ik wil helemaal zelf mijn psycholoog en het programma kunnen kiezen. Toelichting: bij sommige zorgpolissen mag je niet zelf kiezen naar welke psycholoog je gaat. Ook zijn er regels over de psychologische methodes die een psycholoog wel/niet mag toepassen.
 • Ik ben verder gezond en heb weinig zorgkosten. Als ik naar een psycholoog ga, telt dit mee voor mijn eigen risico van € 385. Het is net zo makkelijk om geen vergoeding te vragen en alles zelf te betalen. Toelichting: ga je naar een psycholoog, dan ben je je eigen risico kwijt. Afhankelijk van jouw verzekering krijg je een deel of het volledige bedrag van de behandeling vergoed. Soms is het financieel gunstiger om zelf te betalen.
 • Ik wil geen verwijsbrief halen bij de huisarts, zo ernstig zijn mijn klachten niet. Toelichting: je hebt alleen recht op vergoeding als je een verwijsbrief van de huisarts hebt.
 • Ik wil niet dat er een psychiatrische diagnose, vanuit de DSM-5 wordt vastgesteld. Toelichting: De DSM-5 is het handboek met psychiatrische classificaties van diagnoses. Je hebt alleen recht op vergoeding als er sprake is van een (vermoeden van een) DSM-5 classificatie.
 • Ik denk niet dat er sprake is van een dergelijke (zware) DSM-5 diagnose, daarvoor zijn mijn klachten te licht. Toelichting: als tijdens de intake blijkt dat je klachten te licht zijn om een DSM-5 classificatie vast te stellen, heb je geen recht op vergoeding.
 • Ik heb last van een psychische klacht die uitgesloten is van vergoeding. Toelichting: de NzA heeft bepaald dat er een aantal problemen en klachten niet onder de Basis GGZ vallen en uitgesloten zijn voor vergoeding, zoals bijvoorbeeld aanpassingsproblemen, relatieproblemen, fobieën, werk-gerelateerde problemen, zoals stress en burn-out. Behandeling van deze klachten wordt dus niet vergoed vanuit de Basis GGZ.
 • Ik ben bij een praktijk op intake geweest, maar ik voelde me helemaal niet gehoord. De intaker stelde alleen maar vragen om uit te zoeken welke diagnose ik had. Er werd weinig aandacht gegeven aan mijn hulpvraag en wat ik wilde bereiken in het traject. Ik betaal liever zelf, zodat we echt aan de slag kunnen met mijn hulpvraag. Toelichting: tijdens de intake in de Basis GGZ moet bepaald worden of er wel/geen DSM-5 diagnose vastgesteld kan worden, om te beslissen of de hulp wel/niet vergoed wordt. Sommige mensen hebben het gevoel dat het intakegesprek in de Basis GGZ vooral gaat over de vraag “Welk etiketje kan ik opplakken bij deze persoon?”. Ze vinden dat niet prettig.
Tips voor vergoeding door je werkgever

Sommige bedrijven bieden werknemers een scholingsbudget dat ingezet kan worden. Informeer op je werk naar de mogelijkheden.

Vraag of er een budget is voor persoonlijke ontwikkeling, coaching, persoonlijke groei, loopbaan oriëntatie, enz. Veel werkgevers zijn bereid om te investeren in jouw gezondheid, bijvoorbeeld ter preventie van ziekte. Soms wordt de mogelijkheid gegeven om een preventiebudget in te zetten. Ook in het kader van herstel na ziekte is vaak een budget beschikbaar.

Mogelijkheden voor belastingaftrek

ZZP-ers kunnen scholingskosten aftrekken van de belasting. Als particulier kun je soms ook kosten die je maakt voor scholing aftrekken bij je belastingaangifte.

Laat mij je helpen!

Ik ben Elles, een coach met 20 jaar ervaring als GZ-psycholoog, orthopedagoog en traumatherapeut.

Hoe ervaren anderen de los laat sessie?

* In verband met privacy zijn de namen onder sommige reviews fictief.

“De bevalling van mijn zoon was heftig. Met een spoedkeizersnede moest hij ter wereld komen. Het gevoel dat ik had gefaald overheerste tijdens de kraamperiode. En ook toen ik weer aan het werk moest, bleef ik piekeren en was ik wat somber. Daardoor kon ik wat minder genieten van mijn zoontje.

Na een rondje google, kwam ik terecht bij Elles, die als GZ-Psycholoog en Coach alle benodigde opleidingen en ruime ervaring had.

Elles stelde voor om te starten met een los-laat-sessie. Daarna volgde een tweede sessie. Hoe het precies kan, snap ik niet, maar de twee sessies bij Elles maakten van mij eindelijk een blije moeder. En omdat het negatieve gevoel van de bevalling was verdwenen durfde ik aan een tweede kind te denken. En nu ben ik zwanger van een tweede en ga ik met vertrouwen en gezonde spanning de bevalling tegemoet.”

– Floor *

“Zweverig, veel praten en weinig resultaat: dat waren in het kort mijn vooroordelen over psychologen en coaches. Ik was dan ook best sceptisch toen Elles voorstelde om een los-laat-sessie te gaan doen.

Gelukkig bewees Elles het tegendeel: heel praktisch, duidelijk, maar warm bereidde ze me voor op de sessie.

Ik merkte snel het effect van de sessie. Eigenlijk al meteen tijdens de sessie, viel er een last van mijn schouders. Het werd lichter in mijn hoofd, alsof er meer ruimte kwam voor nieuwe dingen. Dat bevrijdende gevoel is gebleven. Het is eigenlijk alleen maar toegenomen.

Elles, dankjewel voor deze enorme boost!”

– Eva *

Contact

Crispijnhof 23, Dongen

0162 - 69 48 79
info@ellesboudewijns.nl

Meer informatie

Drs. E. Boudewijns-Peeters
BIG-registratie: 89909151625, KvK: 59560150

Praktijkinformatie
Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Disclaimer

Social media

Inspiratie