Klantervaringen

Hieronder lees je verschillende reviews van mijn klanten.
* In verband met privacy zijn sommige namen onder de reviews fictief.

Ik merk dat ik me over veel minder dingen druk maak dan vroeger
Mijn leven is veranderd. Ik ben veel minder onzeker. Ik merk nog iedere dag dat er heel veel veranderd is en ik veel meer mezelf ben geworden. Daar ben ik erg blij mee en je heel dankbaar voor.
Ik heb minder last van spanningen bij nieuwe dingen starten. Als er spanning is, dan is dat niet erg. Het hoort erbij en zakt zo weer. Hierdoor durf ik veel meer stappen te zetten om mijn leven te veranderen. Zo heb ik gesolliciteerd (iets wat ik voorheen doodeng vond) en een toffe nieuwe baan gevonden.
Ik merk dat ik me over veel minder dingen druk maak dan vroeger. En dat is echt heel fijn om relaxter in het leven te staan. – Marieke*

De gesprekken hebben me veel zelfinzicht gegeven
Elles kan goed luisteren. Ze geeft niet zomaar een ‘sociaal gewenst antwoord’, maar een antwoord op mij afgestemd. Met de nodige uitdaging erin of een andere denkwijze. Ik moest wel even wennen aan de “objectieve” aanpak. In die zin dat ze niet zomaar met mij meepraatte, zoals ik ooit eens bij een andere coach heb ervaren. Ik vond de aanpak van Elles fijn, want soms heb ik wel een spiegel of reality-check nodig.
In de gesprekken koerste Elles aan op zelfvertrouwen en zelfsturing en niet op het blijven hangen in “Oh ik kan het niet”. Ik vond het erg prettig om te horen dat ik niet de enige was die ergens mee zit of onzeker over is. Dit zette me op een ‘ander spoor’. Ik kreeg echt het gevoel dat ik het kan!
De gesprekken hebben me veel zelfinzicht gegeven en veranderingen in mijn denkwijze. – Marije*

Elles is direct, maar op een prettige manier
In gesprekken is Elles rustig en vriendelijk. Ze is heel goed in de juiste vragen stellen, de “rode draad” vinden. Ze is direct, maar op een prettige manier. Ze praat niet zomaar wat met je mee, maar houdt je op een vriendelijke, uitnodigende manier een spiegel voor. Ik vond het ook prettig om concrete tips te krijgen als ik ergens echt niet uit kom, bijvoorbeeld “Sommige mensen doen/zeggen ….., zou dat ook bij jou passen?”. Het waren tips waar ik direct mee aan de slag kon. En tips die bij mij pasten.
Ik vind Elles ook erg goed om mij dingen op een andere manier te laten bekijken. Ik was regelmatig verbaasd hoe erg ik vast zat in mijn eigen denkpatronen. Ik heb het in mijn leven eigenlijk altijd alles alleen gedaan, zonder hulp. Ik vond het heel fijn om hulp te krijgen, merkte ook echt de meerwaarde ervan. Eerst dacht ik over mezelf: sommige dingen veranderen toch niet. Maar verandering blijkt mogelijk. Wel in kleine stapjes en met ups en downs. – Veerle*

 

De sessies hebben me heel veel gebracht. Ik sta steviger in mijn schoenen en luister beter naar mijn gevoel
Beste Elles,
Ik wil je nog even hartelijk bedanken voor je hulp. Ik heb er veel aan gehad. Ik had vooraf een goed gevoel bij jou en je website en dat bleek te kloppen.
Ik kwam in eerste instantie voor EMDR om een vervelende ervaring op te ruimen. Toen je tijdens onze eerste afspraak vertelde dat EMDR ook op andere levensgebieden kon helpen, kon ik me er niet zoveel bij voorstellen. Ik dacht: zo erg is het allemaal niet, als ik maar van die bepaalde beelden af ben. Dat bleek toch niet helemaal zo te zijn… er was nog wel winst te behalen op andere punten.
Nu ik terugkijk heeft het me echt veel gebracht. Ik heb mezelf beter leren kennen en maak me minder druk over bepaalde zaken, ben dingen anders gaan doen (of probeer dat in ieder geval) en voel me wat steviger in mijn schoenen staan. Ik luister beter naar mijn gevoel en probeer ook meer bij mezelf te blijven.
Ik deed altijd liefst alles zelf, maar toch is het ook fijn om hulp te krijgen en met iemand te praten. Ik heb toch echt soms iemand nodig om andere inzichten te krijgen.
Elles, ik vind je aanpak erg fijn. Je ziet snel de rode draad en mijn blinde vlekken. Je hebt me geholpen om dingen anders te bekijken, waardoor het ineens helderder werd. Regelmatig dacht ik na een afspraak: “Tja zo kan je het ook bekijken, wat gek dat ik zelf nooit heb gezien en er zo in blijf hangen.” Ik vond het ook fijn dat Elles echt concrete tips gaf, bijvoorbeeld om een proces in stapjes hakken (zoals dilemma’s op mijn werk), of dingen die ik kon zeggen/doen tegen anderen zodat ik me beter voel. Deze aanpak past goed bij mij.
Dankjewel daarvoor. – Tanja*

Het traject heeft mij lichter doen voelen
Ik zat niet helemaal lekker in mijn vel. Ik kon erg verdrietig zijn, soms een licht paniekgevoel ervaren en ik reageerde soms bozig op mensen die dicht bij me stonden en die ik liefhad. Dat vond ik helemaal niet fijn. En ik wist niet goed waar dat vandaan kwam.
Ik hoopte door dit traject aan te gaan mezelf beter te gaan voelen, meer rust te ervaren en meer zelfvertrouwen te krijgen.
Ik heb het traject als zeer prettig ervaren. Elles is een fijn en rustig persoon waarbij ik mij op mijn gemak voelde. Ze heeft kennis van zaken en kan goed dingen uitleggen en verduidelijken. En ze kan je dingen anders laten inzien. Ze doet dit ook vanuit haar eigen ervaringen en voorbeelden en dat maakt dat ze dicht bij je staat.
Er is voor mij duidelijk geworden dat heftige gebeurtenissen/traumaatjes onbewust zich opstapelen en ‘zwaarder’ gaan wegen en dat ik daardoor soms bozig en verdrietig was. Elles raadde mij EMDR aan.

Daarnaast heb ik een paar gesprekken gehad. De EMDR heeft mij lichter doen voelen. Het voelt als het ware minder zwaar. Hierna zat ik beter in mijn vel en mijn zelfvertrouwen nam toe. Na het traject voelde ik me sterker en wist dat ik het weer alleen kon.
Ik zou dit traject aanraden aan mensen die niet lekker in hun vel zitten, die ervaren dat ze bozer, verdrietiger of paniekerig zijn dan normaal. En die niet precies weten waar het vandaan komt en er zelf niet helemaal uitkomen. Je hoeft het niet alleen te doen. – Susan

Online-EMDR, kan dat en is dat even effectief?
Ik had twijfels om online een EMDR-sessie te gaan doen. Ik ben iemand die van persoonlijk contact houdt. Ik zag ook wel op tegen alle technische dilemma’s, ik ben namelijk niet zo heel handig met computers. Maar stap voor stap hebben we de technische voorbereidingen gedaan voor het beeldbellen en de online-EMDR. Daarna begon de EMDR-sessie. Vanaf toen belemmerde het me eigenlijk helemaal niet meer dat ik niet echt in dezelfde kamer zat bij Elles. Ik heb ook “gewone” EMDR-sessies gehad bij Elles en de kwaliteit en effecten zijn hetzelfde. Online-EMDR kan ik iedereen aanraden, zeker als het even niet mogelijk is om een persoonlijke sessie te plannen. – Vera*

Vanuit donkere wolken naar het zonlicht
Ik voelde me verloren, gespannen, had huilbuien en sliep slecht. Door het traject van 3 maanden heb ik mezelf terug gevonden. De behandeling heeft mij vanuit donkere wolken naar het zonlicht geleidt. Dit kan ik aan iedereen adviseren die het nodig heeft. Elles bedankt! – Frank*

Geen schuldgevoel meer! En nu voelt het ook echt zo!
Ik kon zelf al wel bedenken dat een bepaalde gedachte over mezelf niet klopte. Ik voelde me schuldig en kreeg die gedachte niet weg. Ik zei vaak tegen mezelf dat ik me niet schuldig hoefde te voelen, maar ik geloofde het niet echt. Na de loslaatsessie bij Elles is het schuldgevoel helemaal weg. Ik kon er echt niets aan doen! Eerst wist ik het wel, al voelde het niet zo. Nu voelt het ook echt zo. Mijn gevoel en verstand zitten nu op een lijn en dat is fijn! – Margreet*

Neem gerust contact met me op!

Stel je vraag

Wil je iets aan me vragen? Of wil je ergens specifiek meer informatie over ontvangen?

Een paar weken na de sessies voelde ik mij ineens zo intens gelukkig
Vorig jaar gebeurden er ineens veel dingen tegelijk die ons gezinsleven totaal op zijn kop zetten. Op zich niets schokkends, maar dit alles sloeg bij in als een bom. Ik werd angstig en kreeg veel lichamelijke klachten en liep dagen te huilen.
Bij Elles heb ik alles besproken wat me dwars zat, mijn verdriet en onmacht. Samen hebben we gekeken naar een rode lijn die in alle gebeurtenissen uit mijn leven terugkomt. Waar het uiteindelijk om gaat.
Ik voelde mij zo verdrietig en ellendig dat ik mij niet kon voorstellen dat dit in een paar sessies zomaar zou verbeteren. Want dat stelde Elles voor, na een intakegesprek zouden er enkele EMDR-sessies volgen met daarna een evaluatie.
De allereerste keer EMDR was voor mij heel heftig, maar had ik ook het mooiste gevoel eenmaal weer thuis. Wat ik mij niet meer kon voorstellen, wat zo’n lange tijd geleden was dat ik dat had gevoeld, gebeurde: ik voelde mij zo rustig, zo ontspannen, gelukkig.
Tijdens de periode met de sessies heb ik meerdere keren gedacht dat die drie EMDR-sessies echt niet genoeg zouden zijn, maar het werkt!
Naarmate het traject bij Elles vorderde werd ik rustiger, de angst verdween, kwam soms weer terug, maar ik kreeg weer grip op mijn leven. Leerde weer op mijzelf vertrouwen. Ik ben er nog niet helemaal en spreek Elles daarom af en toe. Ik heb soms een kleine terugval, maar van korte duur. Ik leer steeds beter (door wat ik heb ervaren tijdens de behandeling) dat het weer goed komt met mij.
Ik kan het iedereen aanbevelen. Voel je je ellendig, verdrietig, angstig, en kom je er zelf niet meer uit: vraag hulp! Waarschijnlijk heb je ook je bedenkingen, maar probeer het, het helpt echt.
Ik zat een paar weken na de sessies op de bank en ik voelde mij ineens zo gelukkig. Dat ik daar nu zomaar zat, rustig, zonder nare gedachten. Hoe anders was dat geweest en ik werd er op dat moment gewoon ontroerd van. – Mirjam*

Wat prettig om niet alleen gesprekken te hebben, maar ook online hulp te krijgen
In de afgelopen periode heb ik persoonlijke gesprekken gecombineerd met online modules. In eerste instantie twijfelde ik, omdat ik dacht dat ik liever gesprekken wilde, dat leek me veel persoonlijker.
Achteraf vind ik de combinatie van gesprekken en online uitleg erg prettig. In de online modules was veel uitleg met filmpjes, tekst en opdrachten. Het was prettig om die thuis te kunnen bekijken en mee aan de slag te gaan op een moment dat het voor mij uitkwam. Ik kon het in mijn eigen tempo doen. Er waren voorbeelden van andere mensen die ook in die situatie hadden gezeten. Dat gaf erkenning dat het niet aan mij lag. Soms hadden anderen het nog erger. Dat luchtte juist op, ” Oh het kan dus nog veel erger”, dacht ik dan.

Online kreeg ik veel antwoorden op vragen die ik had. Dat gaf veel inzichten, waardoor ik dingen beter herkende in mijn dagelijks leven. Ik snapte gewoon beter waarom dingen gebeuren of waarom ik dingen deed. Ik leerde online hoe ik dingen kon veranderen en welke stappen ik dan kon zetten. Het was fijn om te ervaren dat ik dat zelf kan!
De online opdrachten gaven me tussen de gesprekken in, een minder ‘ verloren gevoel’, doordat ik aan de slag bleef. Daardoor konden we in de gesprekken dieper in gaan op dingen die op dat moment belangrijk voor me waren. De online modules creëren inzicht, maar om vervelende dingen ECHT op te ruimen, heb je toch hulp nodig van een goede therapeut.
Ik was blij dat ik kon terugvallen op iemand, dus dat de online modules niet onbegeleid waren. Het was prettig dat er een mogelijkheid was om tussendoor berichten uit te kunnen wisselen met Elles. Dat is fijner dan een (zelf)hulp boek erbij pakken.
Kortom, ik ben erg blij met de combinatie persoonlijke gesprekken met online behandeling! – Lianne*

 Nare herinneringen achtervolgen me niet meer

Voordat ik begon met de loslaatsessie had ik erge twijfels of dit zou werken. Dit komt vooral omdat ik dit nog niet had ervaren en niet wist wat me te wachten stond. Ik ging erg sceptisch de sessie in, maar merkte al snel dat het zeker effect had op mij, in positieve zin. Nare herinneringen die mij iedere dag achtervolgden deden en doen dit niet meer. Wanneer ik nu aan een nare herinnering denk, krijg ik niet gelijk last van een negatief gevoel, maar blijf ik mezelf gewoon neutraal voelen. Dit ervaar ik zelf als erg fijn. Ik zou een loslaatsessie dan ook aanraden aan iedereen die iets naars heeft meegemaakt in zijn/haar leven en dit niet goed zelf kan verwerken. – Karin*

Wil je me iets vragen? Dat mag gerust.

Nieuw veld

“Een tijd terug merkte ik dat mijn gedrag was veranderd. Ik was heel snel boos, explosief eigenlijk. Op mijn werk kreeg ik een flinke aanvaring en daarom zocht ik hulp. Ik had al eerder ergens therapie gedaan, maar dat had niet geholpen. Ik was dan ook wat afwachtend toen ik bij Elles kwam.

Na de eerste sessie merkte ik al meteen effect. Ik was een stuk rustiger. Ik had er toen vertrouwen in dat de aanpak van Elles mij kon helpen.

Ik ben een aantal keer geweest bij Elles en merk heel veel effect van onze sessies. Alsof mijn mindset veranderd is. Ik voel me rustiger van binnen en niet zo opgefokt. Op het werk gaat de samenwerking met anderen veel beter.

Ik maak me minder druk over dingen die gebeuren en kan het makkelijk los laten. Ik ben meer open geworden en praat meer. Daardoor is de relatie met mijn vrouw verbeterd.

Ik ben echt verwonderd over alle positieve effecten. Elles lijkt wel een wonderdokter!” – Eric

De website kwam vertrouwd, vriendelijk en uitnodigend over. Dit gevoel klopte toen ik Elles leerde kennen. Ik vond het een hele stap om hulp te zoeken, maar voelde me meteen vertrouwd bij Elles.
De recensies, de werkervaring en opleiding van Elles spraken me erg aan. Ik vond het prettig om van iemand hulp te krijgen die veel ervaring heeft met jeugd, omdat de kindertijd een belangrijke rol speelt in iemands ontwikkeling en leven.

Ik heb de afgelopen tijd zeker stappen gezet en ben persoonlijke gegroeid.
Ik heb veel zelfinzicht gekregen. Het traject heeft me geholpen om ervaringen uit het verleden een plekje te geven en los te durven laten. Daardoor is het meer opgeruimd in mijn hoofd. Ik had me nooit zo beseft dat een vervelende gebeurtenis uit het verleden van grote invloed kan zijn op je leven.

Elles, je kan goed luisteren en staat altijd klaar. Het voelde heel vertrouwd om een bericht te sturen of te bellen als ik in een dip/vervelende situatie zat. Je maakt dan direct tijd of biedt een luisterend oor. Ook geef je goede adviezen en geef je mij niet het gevoel dat ik anders ben. Dat sommige dingen die ik ervaar, niet zorgwekkend zijn. Het is soms ook fijn om gewoon even die bevestiging te krijgen. Ook vind ik de voorbeelden die je vanuit je eigen leven benoemd erg fijn. – Diana