Groei traject

Traject van 3 maanden voor een nieuw begin

Vliegt bij jou de tijd voorbij? Word je geleefd door je werk en gezin? En heb je behoefte om weer bewust, betekenisvol en gelukkig in het leven te staan?

Na dit traject…

✔️  ben je meer tevreden met jezelf als persoon
✔️  sta je zorgelozer in het leven
✔️  kan je beter slapen en ben je minder bang
✔️  pieker je niet meer zoveel en kan je relativeren
✔️  is er een last van je schouders en rust in je hoofd

Hoe fijn zou het zijn als je jouw leven echt gaat inkleuren zoals jij wil? Op een manier die bij je past, waar je gelukkig van wordt. Maar die ook past bij jouw gezin. Bij datgene wat je kinderen en/of partner nodig hebben.

Herken jij je in…

Je wil dingen doen die er echt toe doen. Maar wat?

Je hebt je leven prima op de rit. Maar mis je het geluksgevoel?

Merk je dat je je soms te onzeker voelt om een volgende stap te durven zetten?

Wil je meer balans in je leven?

Wat houdt een groei traject in?

Kennismaking – 30min

Tijdens een vrijblijvende telefonische kennismaking van 30 minuten staan we stil bij jouw veranderwens. En bij datgene wat je groei in de weg staat. 

Startgesprek – 1,5 uur

We starten met een startgesprek van 1,5 uur en staan we stil bij jouw verlangens. Waar wil je naartoe groeien en wat belemmert je nu nog?

4 sessies naar keuze á 1,5 uur

* Lost laat sessie

In een sessie van 1,5 uur ruimen we samen jouw ballast op. Tijdens de sessie verandert de emotionele lading die jij voelt bij een belemmerende gebeurtenis.

* Zelfvertrouwen boost

In een sessie van 1,5 uur gaan we aan de slag om je zelfvertrouwen een boost te geven, zodanig dat je ook echt meer vertrouwen in jezelf voelt.

* EMDR

In een sessie van 1,5 uur gaan we aan de slag om de herinnering aan de nare gebeurtenis op te ruimen.

* Wandelsessie

In een sessie van 1,5 uur halen we samen een frisse neus en bespreken we onderweg jouw ballast, behoeftes en voortang.

* Coachingsgesprek

In een gesprek van 1,5 uur gaan we in op de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Dit kan telefonisch, via video of in de praktijk.

Eindgesprek – 1 uur

We eindigen het traject met een eindgesprek van 1 uur. Samen evalueren we het traject en de veranderingen die het in jouw leven heeft gebracht.

Investeer in jezelf en jouw gezin. Kies voor een traject om te groeien naar meer geluk!

Alle informatie op een rijtje

Wanneer is dit traject iets voor mij?

– Je hebt je leven prima op de rit, maar toch ben je niet helemaal gelukkig.

– Je wil je zelf ontwikkelen en daar actief mee aan de slag gaan. 

– Je wil meer voldoening halen uit je leven en doen wat je echt gelukkig maakt.

Kan ik support verwachten tussen de geprekken door?

Zeker! Je krijgt 3 maanden persoonlijke support van mij. Mocht je tussendoor vragen hebben, kun je me die dus altijd stellen via mail, telefoon of whatsapp. Ik reageer zo snel mogelijk, meestal binnen enkele uren.

Maak dit traject helemaal op maat, zodat jij op jouw manier naar geluk groeit. Ik help je hierbij. 

Wat is je investering?

De investering voor deze groeispurt is  €1185 (excl.21 % BTW).

Wordt een coachtraject bij een GZ-Psycholoog vergoed door de zorgverzekering?

Dit traject is een coachingstraject, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Coaching door een GZ-psycholoog wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Ik heb een verwijzing vanuit zorggroep Zorroo, wordt dit traject dan vergoed?

Nee, helaas. Sinds september 2020 ben ik gestopt met de trajecten vanuit Zorggroep Zorroo.

Mogelijkheden voor (her-)registratie SKJ/scholing/supervisie/werkbegeleiding voor werknemers in de zorg

Werknemers in de zorg die een SKJ-registratie hebben, hebben een budget beschikbaar om hun registratie te behalen of om te voldoen aan de voorwaarden voor een herregistratie.

Mijn trajecten kunnen in dit kader ingezet worden als coaching/scholing/supervisie/werkbegeleiding.

Veelgenoemde redenen waarom mensen besluiten om een traject zelf te betalen

Mijn coachtrajecten worden niet vergoed. Soms wordt psychologische hulp wel vergoed. Veel mensen die ik help, kiezen er bewust voor om geen vergoeding aan te vragen en het traject zelf te betalen.

Veelgenoemde redenen om zelf te betalen zijn:

  • Ik wil niet dat mijn psychische klacht en het verloop van de hulp bij mijn huisartspraktijk in mijn medisch dossier komt. Toelichting: de huisarts maakt aantekeningen van de gesprekken in je medisch dossier.
  • De wachttijden voor hulp die vergoed wordt, zijn vaak lang. Ik wil niet zo lang wachten, ik wil meteen hulp. Toelichting: de wachttijden in de Basis GGZ zijn vaak 2 tot 4 maanden.
  • Ik wil helemaal zelf mijn psycholoog en het programma kunnen kiezen. Toelichting: bij sommige zorgpolissen mag je niet zelf kiezen naar welke psycholoog je gaat. Ook zijn er regels over de psychologische methodes die een psycholoog wel/niet mag toepassen.
  • Ik ben verder gezond en heb weinig zorgkosten. Als ik naar een psycholoog ga, telt dit mee voor mijn eigen risico van € 385. Het is net zo makkelijk om geen vergoeding te vragen en alles zelf te betalen. Toelichting: ga je naar een psycholoog, dan ben je je eigen risico kwijt. Afhankelijk van jouw verzekering krijg je een deel of het volledige bedrag van de behandeling vergoed. Soms is het financieel gunstiger om zelf te betalen.
  • Ik wil geen verwijsbrief halen bij de huisarts, zo ernstig zijn mijn klachten niet. Toelichting: je hebt alleen recht op vergoeding als je een verwijsbrief van de huisarts hebt.
  • Ik wil niet dat er een psychiatrische diagnose, vanuit de DSM-5 wordt vastgesteld. Toelichting: De DSM-5 is het handboek met psychiatrische classificaties van diagnoses. Je hebt alleen recht op vergoeding als er sprake is van een (vermoeden van een) DSM-5 classificatie.
  • Ik denk niet dat er sprake is van een dergelijke (zware) DSM-5 diagnose, daarvoor zijn mijn klachten te licht. Toelichting: als tijdens de intake blijkt dat je klachten te licht zijn om een DSM-5 classificatie vast te stellen, heb je geen recht op vergoeding.
  • Ik heb last van een psychische klacht die uitgesloten is van vergoeding. Toelichting: de NzA heeft bepaald dat er een aantal problemen en klachten niet onder de Basis GGZ vallen en uitgesloten zijn voor vergoeding, zoals bijvoorbeeld aanpassingsproblemen, relatieproblemen, fobieën, werk-gerelateerde problemen, zoals stress en burn-out. Behandeling van deze klachten wordt dus niet vergoed vanuit de Basis GGZ.
  • Ik ben bij een praktijk op intake geweest, maar ik voelde me helemaal niet gehoord. De intaker stelde alleen maar vragen om uit te zoeken welke diagnose ik had. Er werd weinig aandacht gegeven aan mijn hulpvraag en wat ik wilde bereiken in het traject. Ik betaal liever zelf, zodat we echt aan de slag kunnen met mijn hulpvraag. Toelichting: tijdens de intake in de Basis GGZ moet bepaald worden of er wel/geen DSM-5 diagnose vastgesteld kan worden, om te beslissen of de hulp wel/niet vergoed wordt. Sommige mensen hebben het gevoel dat het intakegesprek in de Basis GGZ vooral gaat over de vraag “Welk etiketje kan ik opplakken bij deze persoon?”. Ze vinden dat niet prettig.
Tips voor vergoeding door je werkgever

Sommige bedrijven bieden werknemers een scholingsbudget dat ingezet kan worden. Informeer op je werk naar de mogelijkheden.

Vraag of er een budget is voor persoonlijke ontwikkeling, coaching, persoonlijke groei, loopbaan oriëntatie, enz. Veel werkgevers zijn bereid om te investeren in jouw gezondheid, bijvoorbeeld ter preventie van ziekte. Soms wordt de mogelijkheid gegeven om een preventiebudget in te zetten. Ook in het kader van herstel na ziekte is vaak een budget beschikbaar.

Mogelijkheden voor belastingaftrek

ZZP-ers kunnen scholingskosten aftrekken van de belasting. Als particulier kun je soms ook kosten die je maakt voor scholing aftrekken bij je belastingaangifte.

Ga samen met mij op pad!

Ik ben Elles, een coach met 20 jaar ervaring als GZ-psycholoog, orthopedagoog en traumatherapeut.

Hoe ervaren anderen het groei traject?

* In verband met privacy zijn sommige namen onder de reviews fictief.

“Elles, Ik je hartelijk bedanken voor je hulp. Ik heb er veel aan gehad. Ik had vooraf een goed gevoel bij jou en je website en dat bleek te kloppen.

Ik kwam in eerste instantie om een aantal vervelende ervaringen op te ruimen. In de loop van ons traject, was er nog wel winst te behalen op andere levensgebieden.

Nu ik terugkijk heeft het me echt veel gebracht. Ik heb mezelf beter leren kennen en maak me minder druk over bepaalde zaken. Ik ben dingen anders gaan doen en voel me steviger in mijn schoenen staan. Ik luister beter naar mijn gevoel en probeer ook meer bij mezelf te blijven.

Ik vind je aanpak erg fijn. Je ziet snel de rode draad en mijn blinde vlekken. Je hebt me geholpen om dingen anders te bekijken, waardoor het ineens helderder werd. Regelmatig dacht ik na een afspraak: “Tja zo kan je het ook bekijken, wat gek dat ik zelf nooit heb gezien en er zo in blijf hangen”. Dankjewel voor alles.”

– Tamara

“Ik was op een punt in mijn leven aangekomen dat ik besefte echt hulp nodig te hebben. Ik besloot op zoek te gaan naar een goed opgeleide psycholoog/coach en kwam bij Elles terecht.

Elles stelde voor om het traject te starten met enkele los-laat-sessies. En een boost-sessie in te zetten. Vooraf was ik best sceptisch over de sessies.

Het was bijzonder om mee te maken hoe ik tijdens de sessies bij mijn werkelijke gevoelens en weggestopte pijn kwam.

Bij mij kwam er heel veel verdriet los. Het klinkt misschien raar maar het is zo’n fijn gevoel dat er eindelijk alles uit komt. 

Ik ben dan ook enorm blij dat ik hier aan begonnen ben. Het heeft me als persoon enorm veranderd. Ik voel me nu zoveel rustiger, zo veel vrijer om eindelijk mezelf te kunnen zijn.”

– Max *

Contact

Crispijnhof 23, Dongen

0162 - 69 48 79
info@ellesboudewijns.nl

Meer informatie

Drs. E. Boudewijns-Peeters
BIG-registratie: 89909151625

Praktijkinformatie
KvK: 59560150

Voorheen De Geluksboom

Inspiratie