een nieuw begin

frisse start traject

1-op-1 samen aan de slag

 

et|icon_box-checked|Z

Op zich ben je best gelukkig, maar je hebt het idee dat er meer uit het leven te halen is dan je nu doet.

et|icon_box-checked|Z

Je wil meer balans in je leven. 

et|icon_box-checked|Z

Je wil dingen doen die er echt toe doen. Maar wat?

et|icon_box-checked|Z

Je wil graag een volgende stap zetten naar meer geluk, maar je weet niet hoe.

et|icon_box-checked|Z

Eigenlijk heb je je leven prima op de rit. Toch voel je je niet altijd gelukkig. Daar baal je van.

et|icon_box-checked|Z

Soms merk je dat je je te onzeker voelt om een volgende stap te durven zetten.

et|icon_box-checked|Z

Een stemmetje dat jou tegenhoudt om te ontdekken wat je echt graag zou willen.

Hoe fijn zou het zijn als je jouw leven echt gaat inkleuren zoals jij wil. Op een manier die bij je past, waar je gelukkig van wordt. Dat je helder hebt wat je echt zou willen in je leven. En dat je kleine stappen gaat zetten om daar naartoe te groeien.

 

 

 

Praktische informatie

 

 

Wat zit er in dit 1 op 1 traject van 3 maanden:

 

et|icon_check_alt|

Tijdens een startgesprek van 1,5 uur staan we stil bij jouw verlangens Wat wil je bereiken met dit traject?

et|icon_check_alt|

In een opruimsessie van 1,5 uur ruimen we samen de ballast op. Tijdens de sessie vermindert de emotionele lading van de gebeurtenis. Deze sessie duurt ongeveer anderhalf uur.

et|icon_check_alt|

In een zelfvertrouwen-boost-sessie van 1,5 uur gaan we aan de slag om je zelfvertouwen een boost te geven, zodanig dat je ook echt meer vertrouwen in jezelf voelt

et|icon_check_alt|

Daarna volgen 3 inzichtgevende gesprekken van een uur/om de week. Je kunt kiezen uit: beeldbelgesprek, telefonisch gesprek, in de praktijkruimte of een wandelsessie. Tijdens deze gesprekken gaan we in op de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.

et|icon_check_alt|

Tijdens het traject ontvang je persoonlijke werkbladen met opdrachten gericht op jouw veranderplan; ondersteunende audio’s met oefeningen en ter inspiratie. Mocht je tussendoor vragen hebben 

 

 

et|icon_check_alt|

Je krijgt 3 maanden persoonlijke support van mij via de mail. Mocht je tussendoor vragen hebben kun je me die dus altijd stellen.

 

et|icon_check_alt|

We eindigen het traject met een eindgesprek van een uur. Samen evalueren we het traject en de veranderingen die het in jouw leven heeft gebracht.

 

Ervaringen van anderen

De bevalling van mijn zoon was heftig. Met een spoedkeizersnede moest hij ter wereld komen. Het gevoel dat ik had gefaald overheerste tijdens de kraamperiode. En ook toen ik weer aan het werk moest, bleef ik piekeren en was ik vaak somber. Ik was boos op mijn lichaam en mezelf en kon niet genieten van mijn zoon. Een vriendin wees mij op EMDR. Na een rondje google, kwam ik terecht bij Elles, die als GZ-Psycholoog alle benodigde opleidingen en ruime ervaring had met EMDR.

Hoe het precies kan, snap ik niet, maar de sessies bij Elles maakte van mij eindelijk een blije moeder. En omdat het negatieve gevoel van de bevalling was verdwenen durfde ik aan een tweede kind te denken. En nu ben ik zwanger van een tweede en ga ik met vertrouwen en gezonde spanning de bevalling in.

vrouw, 34 jaar

Een tijd terug merkte ik dat mijn gedrag was veranderd. Ik was heel snel boos, explosief eigenlijk. Op mijn werk kreeg ik een flinke aanvaring en daarom zocht ik hulp. Ik had al eerder ergens therapie gedaan, maar dat had niet geholpen. Ik was dan ook wat afwachtend toen ik bij Elles kwam.
Na de eerste sessie merkte ik al meteen effect. Ik was een stuk rustiger. Ik had er toen vertrouwen in dat de aanpak van Elles mij kon helpen.

Ik ben een aantal keer geweest bij Elles en merk heel veel effect van onze sessies.

Alsof mijn mindset veranderd is. Ik voel me rustiger van binnen en niet zo opgefokt. Op het werk gaat de samenwerking met anderen veel beter. Ik maak me minder druk over dingen die gebeuren en kan het makkelijk los laten. Ik ben meer open geworden en praat meer. Daardoor is de relatie met mijn vrouw verbeterd.

Ik ben echt verwonderd over alle positieve effecten. Elles lijkt wel een wonderdokter!

Eric

Op een ochtend op weg naar mijn werk, kreeg ik een klapband. De auto slingerde, sloeg over de kop en eindigde in de berm. Gelukkig heb ik het overleefd en kwam er snel hulp. Van het lichamelijk letsel herstelde ik relatief snel. Maar op een gegeven moment gind het lichamelijk herstel niet meer vooruit en bleven en klachten. Ook was ik erg bang om auto te rijden en schrok ik vaak van harde geluiden in het verkeer. Ik was thuis en op mijn werk erg prikkelbaar.

Ik wilde hier vanaf en het liefst zo snel mogelijk. Bij de huisarts kreeg ik een doorverwijzing naar een psycholoog. Daar waren de wachttijden ongeveer drie maanden. Dat duurde me te lang. Ik zocht naar een snellere oplossing. En dat bleek Elles. Al na de eerste sessie merkte ik effect. Zoals beloofd was ik in enkele sessies van mijn klachten af en kon ik verder!

Vrouw, 30 jaar

Wanneer past dit coachtraject bij je?

 

– Je hebt je leven prima op de rit, maar toch ben je niet helemaal gelukkig.

– Je wil je zelf ontwikkelen en daar actief mee aan de slag gaan. 

– Je wil meer voldoening halen uit je leven en doen wat je echt gelukkig maakt.

 

“Happiness is not out there for us to find.

The reason that it’s not out there is that it’s inside us.”

SONJA LYUBOMIRSKY

Investering

De investering voor dit coachingstraject bedraagt € 989 (excl. 21 % BTW). 

Op dit moment is er geen wachttijd voor dit traject en kunnen we meteen starten. In mijn praktijk werk ik met (vrouwelijke-) ZZP-ers, werknemers en particulieren die zelf betalen. Dit coachtraject wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars, maar misschien wel door jouw werkgever? Lees hierover meer in de FAQ, de veelgestelde vragen.

Wordt een traject bij een GZ-Psycholoog vergoed door de zorgverzekering?

Dit traject is een coachingstraject, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Coaching door een GZ-psycholoog word niet vergoed door de zorgverzekering. Ben je op zoek naar psychologische hulp, vanuit de Basis GGZ die wel vergoed wordt? Lees dan hier de uitleg over vergoedingen vanuit de zorgverzekering

 

Veelgenoemde redenen waarom mensen besluiten om een traject zelf te betalen.

Mijn coachtrajecten worden niet vergoed. Soms wordt psychologische hulp wel vergoed. Veel mensen die ik help, kiezen er bewust voor om geen vergoeding aan te vragen en het traject zelf te betalen.

Veelgenoemde redenen om zelf te betalen zijn:

  • Ik wil niet dat mijn psychische klacht en het verloop van de hulp bij mijn huisartspraktijk in mijn medisch dossier komt. Toelichting: de huisarts maakt aantekeningen van de gesprekken in je medisch dossier.
  • Ik wil helemaal zelf mijn psycholoog en het programma kunnen kiezen. Toelichting: bij sommige zorgpolissen mag je niet zelf kiezen naar welke psycholoog je gaat. Ook zijn er regels over de psychologische methodes die een psycholoog wel/niet mag toepassen.
  • Ik ben verder gezond en heb weinig zorgkosten. Als ik naar een psycholoog ga, telt dit mee voor mijn eigen risico van € 385. Het is net zo makkelijk om geen vergoeding te vragen en alles zelf te betalen. Toelichting: ga je naar een psycholoog, dan ben je je eigen risico kwijt. Afhankelijk van jouw verzekering krijg je een deel of het volledige bedrag van de behandeling vergoed. Soms is het financieel gunstiger om zelf te betalen.
  • Ik wil geen verwijsbrief halen bij de huisarts, zo ernstig zijn mijn klachten niet. Toelichting: je hebt alleen recht op vergoeding als je een verwijsbrief van de huisarts hebt.
  • Ik wil niet dat er een psychiatrische diagnose, vanuit de DSM-5 wordt vastgesteld. Toelichting: De DSM-5 is het handboek met psychiatrische classificaties van diagnoses. Je hebt alleen recht op vergoeding als er sprake is van een (vermoeden van een) DSM-5 classificatie.
  • Ik denk niet dat er sprake is van een dergelijke (zware) DSM-5 diagnose, daarvoor zijn mijn klachten te licht. Toelichting: als tijdens de intake blijkt dat je klachten te licht zijn om een DSM-5 classificatie vast te stellen, heb je geen recht op vergoeding.
  • Ik heb last van een psychische klacht die uitgesloten is van vergoeding. Toelichting: de NzA heeft bepaald dat er een aantal problemen en klachten niet onder de Basis GGZ vallen en uitgesloten zijn voor vergoeding, zoals bijvoorbeeld aanpassingsproblemen, relatieproblemen, fobieën, werk-gerelateerde problemen, zoals stress en burn-out. Behandeling van deze klachten wordt dus niet vergoed vanuit de Basis GGZ.
  • Ik ben bij een praktijk op intake geweest, maar ik voelde me helemaal niet gehoord. De intaker stelde alleen maar vragen om uit te zoeken welke diagnose ik had. Er werd weinig aandacht gegeven aan mijn hulpvraag en wat ik wilde bereiken in het traject. Ik betaal liever zelf, zodat we echt aan de slag kunnen met mijn hulpvraag. Toelichting: tijdens de intake in de Basis GGZ moet bepaald worden of er wel/geen DSM-5 diagnose vastgesteld kan worden, om te beslissen of de hulp wel/niet vergoed wordt. Sommige mensen hebben het gevoel dat het intakegesprek in de Basis GGZ vooral gaat over de vraag “Welk etiketje kan ik opplakken bij deze persoon?”. Ze vinden dat niet prettig.
Ik heb een verwijzing vanuit zorggroep Zorroo, wordt dit traject dan vergoed?

Nee, helaas. Sinds september 2020 ben ik gestopt met de trajecten vanuit Zorggroep Zorroo. Wil je graag een traject bij mij volgen, dan kan dat. Dit wordt niet vergoed. Wil je graag een traject dat wel vergoed wordt vanuit Zorroo, neem dan contact op met je huisartspraktijk om te informeren bij welke praktijk de wachttijd niet zo lang is, zodat je daar naartoe verwezen kan worden.

Tips voor vergoeding door je werkgever.

Sommige bedrijven bieden werknemers een scholingsbudget dat ingezet kan worden. Informeer op je werk naar de mogelijkheden.

Vraag of er een budget is voor persoonlijke ontwikkeling, coaching, persoonlijke groei, loopbaan oriëntatie, enz. Veel werkgevers zijn bereid om te investeren in jouw gezondheid, bijvoorbeeld ter preventie van ziekte. Soms wordt de mogelijkheid gegeven om een preventiebudget in te zetten. Ook n het kader van herstel na ziekte is vaak een budget beschikbaar.

Mogelijkheden voor belastingaftrek.

ZZP-ers kunnen scholingskosten aftrekken van de belasting. Als particulier kun je soms ook kosten die je maakt voor scholing aftrekken bij je belastingaangifte.

Mogelijkheden voor (her-)registratie SKJ/scholing/supervisie/werkbegeleiding voor werknemers in de zorg.

Werknemers in de zorg die een SKJ-registratie hebben, hebben een budget beschikbaar om hun registratie te behalen of om te voldoen aan de voorwaarden voor een herregistratie.

Mijn trajecten kunnen in dit kader ingezet worden als coaching/scholing/supervisie/werkbegeleiding.