BOOST JE MENTALE FITHEID!

Effectief omgaan met dagelijkse drukte en stress

Wil jij goed kunnen omgaan met dagelijkse drukte in je leven?
Een positieve mindset vast houden als het druk is of er veel in je leven gebeurd?

Laat je inspireren tijdens een avondworkshop, zodat jij de tools krijgt om effectief om te kunnen gaan met drukte en stress. Er zijn geen kosten aan verbonden.

VERTEL ME MEER! >

HET LEVEN IS ZO DRUK DRUK DRUK, HOE GA IK DIT DOEN? 

Herken je dat gevoel van constante drukte en overbelasting?

Het lijkt alsof je altijd maar bezig bent met het afvinken van taken op je to-do lijst, terwijl er constant nieuwe dingen bijkomen. Je bent de hele dag door aan het rennen en vliegen om alles voor elkaar te krijgen.

Maar ondertussen vergeet je één belangrijk ding: jezelf.
Je cijfert jezelf weg om te voldoen aan de verwachtingen van anderen, terwijl je eigenlijk snakt naar wat rust en ontspanning.

En dan heb je ook nog eens die tandartsafspraak na je werk, een belangrijke meeting die je nog moet voorbereiden en je moet nog van alles regelen voor het feestje dat er binnenkort aankomt. Alsof dat nog niet genoeg is, wil je ook nog graag tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Je weet dat het belangrijk is om er voor hen te zijn, maar je merkt dat je steeds minder tijd hebt voor jezelf en dat begint zijn tol te eisen.

Help!

  • Waar vind ik een moment om mezelf op te laden?
  • Hoe kan ik het de komende weken en maanden vol houden?
  • Hoe vind ik balans in het hoog houden van al die ballen? 
  • Wat kan ik doen om deze balans te vergroten?

“Mijn hoofd is zo vol. Het lukt me vaak niet om te ontspannen.
Vooral als ik in bed lig, dan tuimelen de gedachten door mijn hoofd.”

BLIJF MENTAAL FIT!

Het wordt hoog tijd om voor jezelf te zorgen en de regie terug te nemen.

Maar hoe dan?
De workshop ‘Blijf Mentaal Fit’ biedt jou de oplossing.

Tijdens deze workshop leer je om de controle over je leven terug te nemen en meer balans te vinden in je dagelijkse bezigheden. Je krijgt de tools en inzichten die je nodig hebt om te ontdekken wat voor jou belangrijk is en hoe je dit in je leven kunt integreren.

Een belangrijk onderdeel van onze workshop is te ontdekken hoe je goed voor jezelf kan blijven zorgen. Je leert om te luisteren naar je eigen lichaam en geest. Je ontdekt wat jij nodig hebt om je goed te voelen en om staande te blijven in alle drukte en hectiek. Hierbij gaat het niet alleen om ontspanning en rust voor jezelf. Maar ook door na te denken hoe je er voor anderen kan zijn en hoe jij je leven in wil kleuren.

Daarnaast besteden we aandacht aan effectieve stressmanagementtechnieken. Je leert hoe je stress kunt herkennen en hoe je hier op een gezonde manier mee om kunt gaan. Tijdens korte oefeningen ervaar je hoe je gemakkelijk meer rust in je hoofd en lijf kunt krijgen.

LIVE WORKSHOP VOOR VROUWEN! >

ONLINE WORKSHOP! >

Het is zo fijn om even uit je omgeving weg te zijn, uit de waan van alledag. Normaal heb je niet de tijd om stil te staan bij hoe het met je gaat. Nu wel. Ik vond dat zo fijn.
Door de oefeningen die we deden, kwamen er dingen omhoog waarvan ik me niet eens zo bewust wast dat die me nog bezig hielden. Door het echt te voelen, ga je dieper dan alleen maar je gedachten.

VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP?

Deze workshop is voor iedereen die meer balans en rust wil in zijn/haar leven en het gevoel heeft vast te zitten in je dagelijkse bezigheden. Het is voor mensen die zich overweldigd voelen door drukte en/of stress en zich afvragen hoe ze hun drukke leven kunnen combineren met hun eigen behoeften en wensen.

In de gemeente Dongen is geluksbevordering en mentaal welbevinden een speerpunt voor 2023. Vanuit het preventieakkoord wordt er een LIVE workshop voor vrouwen gesubsidieerd. Dit geldt alleen voor bewoners van de gemeenten Dongen, Dongense-Vaart, Klein-Dongen, ’s Gravenmoer, ’s Gravenmoerse-Vaart.

ORGANISATIE

Deze workshop wordt gegeven bij PLUK trainingslocatie door Elles Boudewijns, Coach, Trainer, GZ-Psycholoog, Orthopedagoog, EMDR-Therapeut. De avond is georganiseerd in samenwerking met Mandy Stoutjesdijk, leidinggevende van het Instituut Maatschappelijk Werk regio Dongen. Mandy stuurt Algemeen Maatschappelijk Werkers en Schoolmaatschappelijk werkers aan. Haar speerpunten zijn: verbinden; krachten bundelen; geloven in je eigen kracht en positiviteit. Lees verderop meer over Elles Boudewijns.

 

Elles Boudewijns, Mandy Stoutjesdijk, bij Pluk Trainingslocatie

De avond-workshop wordt twee keer gegeven (kosteloos):

LIVE WORKSHOP VOOR VROUWEN
Donderdag 1 juni van 20.00 – 21.30 uur

Speciaal voor vrouwen uit de gemeente Dongen die mentaal fit willen blijven, wordt er een live workshop gegeven bij PLUK trainingscentrum in Dongen.

Het is alleen mogelijk om hieraan deel te nemen voor inwoners van de gemeenten Dongen, Dongen-Vaart, Klein-Dongen, ’s Gravenmoer, ’s Gravenmoerse-Vaart.

LET OP: INSCHRIJVEN EN DEELNEMEN IS NIET MEER MOGELIJK

ONLINE WORKSHOP
Donderdag 22 juni van 20.00 – 21.30 uur

Voor iedereen die aan de slag wil met zijn/haar mentale gezondheid.

*Kun je er niet live bij zijn op 22 juni? Schrijf je toch in, dan ontvang je de replay van de workshop.

 

Live Workshop voor vrouwen

1 juni, 20:00 – 21:30 uur

LET OP: deze live workshop is alleen voor vrouwen uit Dongen, Dongen-Vaart, Klein-Dongen, ‘s Gravenmoer, ‘s Gravenmoerse-Vaart.

Helaas de live workshop is al voorbij. Je bent welkom bij de online workshop op 22 juni. Je kunt jezelf daarvoor aanmelden. Kun je er de 22e niet live bij zijn? Meld je dan toch aan. Je ontvangt dan een replay van de workshop in je mailbox.

Online Workshop

22 juni, 20:00 – 21:30

Ik heb best wel veel stress in mijn leven. Ook vandaag was een drukke dag, voordat ik aan de online workshop begon. Wat bijzonder om te starten met een oefening en binnen enkele minuten al veel meer rust in mijn hoofd en lijf te voelen. Mijn stressniveau was flink verlaagd aan het eind van de avond. Super fijn!

Dankjewel Elles voor je heldere uitleg en de super fijne oefeningen. Je geeft soms ook voorbeelden van anderen of dingen uit je eigen leven. Zo fijn om te weten dat ik niet de enige ben. En dat het niet gek is dat ik af en toe echt mijn best moet doen om in balans te blijven.

Na het volgen van deze workshop

✔️  Heb je concrete handvatten en inzichten hoe je beter om kan gaan met de drukte en stress in jouw leven.

✔️  Ben je geïnspireerd hoe je dingen anders kan gaan aanpakken. Op een manier die bij jou past.

✔️  Je hebt (opnieuw) commitment met jezelf om goed voor jezelf te blijven zorgen.  

✔️  Je hebt deelgenomen aan korte oefeningen en ervaren hoe je meer rust in je hoofd kunt krijgen. 

✔️  Je kunt weer groeien naar meer geluk.

Straks val ik om door al die drukte. Hoe moet dat dan met mijn gezin?
Maar ja, ik ga toch maar door.”

In de Media

De workshop ‘Blijf Mentaal Fit’ stond recentelijk in Weekblad Dongen.
Je leest her artikel op pagina 4.

LEES HET ARTIKEL VIA DEZE LINK! >

Over Elles Boudewijns.

GZ-Psycholoog | Orthopedagoog | Coach | EMDR-Therapeut | Traumatherapeut | Trainer

Mentale gezondheid, persoonlijke- en professionele groei. Geluksbevordering. Zelfhulp. Het boeit me allemaal en is echt mijn passie.

In de afgelopen 20 – 25 jaar heb ik als GZ-Psycholoog ontzettend veel mensen geholpen om psychische klachten te verminderen en mentaal gezond te worden.

Ik zet daarbij veel krachtige technieken (zoals EMDR) in tijdens individuele sessies en workshops en trainingen. Al duizenden sessies heb ik gegeven. En iedere keer zie ik dat mensen in korte tijd enorme positieve veranderingen doormaaken. Ze kwamen weer in balans.

Dat gun ik iedereen! Het is zo belangrijk om mentaal fit te blijven. Op die manier heb je genoeg verkracht om goed om te gaan met de alle daagse uitdagingen van het leven.

Om die reden heb ik de laatste jaren de krachtige psychologische technieken (zoals EMDR), omgezet naar verschillende zelfhulpmethode’s. 

In de workshop Mentaal fit blijven, geef ik je niet alleen tips en inzichten, maar gaan we vooral ook aan de slag met oefeningen om je mentaal fit te voelen.

LIVE WORKSHOP VOOR VROUWEN! >

ONLINE WORKSHOP! >